donderdag 15 oktober 2015

'Mijn stad': Laura van der Linde over Harderwijk

"Met de blote pootjes in het water"
Lay-out in de Stentor van 15-10-2015, met foto van Henri van der Beek


Laura van der Linde (40) is ondernemer, schrijft spannende verhalen en zingt bij jazzband ‘Back on the Corner’. Sinds 2014 is ze bovendien coördinator van de stichting Verhaal van de Stad.

door Margaretha Coornstra

Wat is het ‘Verhaal van de Stad’?
“Stichting Verhaal van de Stad is een organisatie die zich beijvert om Harderwijk op de kaart te zetten. We willen de mensen laten zien dat Harderwijk nog veel meer te bieden heeft dan het alleen Dolfinarium. Ik ben een echte Harderwijk-fan, dus ik doe dit werk met mijn hele hart.“

Hoe lang woon je al in Harderwijk?
“Sinds 1999. Ik werkte destijds in het leger en was gestationeerd in Nunspeet, in de Generaal Winkelman Kazerne. Daar leerde ik mijn partner Tjeerd kennen. En toen zijn we in Harderwijk gaan wonen.”

Meest bijzondere plek?
“Het nieuwe stadsstrand aan het einde van de Boulevard. Dat is het mooie van Harderwijk: je wandelt zo van de historische binnenstad het strand op, je schopt je slippers uit en loopt lekker met je blote pootjes in het water. Ik ben een watermens. In de zomer mag ik graag surfen en ’s winters sta ik hopelijk zoveel mogelijk op de schaats. Harderwijk is een prachtige uitvalsbasis voor watersporten.”

Leukste cultuurevenement?
“Nou, ik ben erg trots op het LaLaLand Festival dat we sinds 2012 hebben. Een leuk, eigenwijs festival, met vrolijke muziek in diverse stijlen en voor alle leeftijden. En in de Catharinakapel heb je vaak interessante exposities. Daar is ook een mooi bovenzaaltje, voor concerten en filmvoorstellingen.”

Lekkerste eten?
“De Vischmarkt wordt ook wel ‘het Culinaire Pleintje’ genoemd, en terecht. Er zit een aantal goeie restaurants. Ik vind het moeilijk om daaruit te kiezen. Maar bij Da Gabrielle hebben ze wel heerlijke risotto...”

Beste glas wijn? 
“Thuis, haha! Hoewel, wacht even: Back on the Corner is ook de huisband van Veluvia, aan de Havendijk. Daar sta ik dus regelmatig te zingen. En dan neem ik na afloop altijd een heerlijk glaasje rosé.”

En thuis, waar is dat?
“In Drielanden. Een ruime wijk met veel groen, waar een waterpartij doorheen slingert die ook nog eens vlak achter ons huis loopt. Met Back on the Corner hebben we er eens een Grachtenconcert gegeven. En Drielanden heeft een mooi winkelaanbod. We hebben zelfs een eigen HEMA, naast de HEMA in de binnenstad!”

Is het goed shoppen in Harderwijk?
“Ja hoor, Harderwijk is echt een winkelstad. Ook als het gaat om kleding of cadeautjes kan ik hier altijd goed slagen. ”

Wat mis je nog in Harderwijk?
“Nou, misschien wel een leuk jazzcafé. Waar iemand gewoon piano zit te spelen en een ander iemand spontaan aanschuift om ‘Everlasting Love’ te zingen…”

Wat maakt Harderwijk uniek?
“De ligging. Aan de ene kant heb je het strand waar je kunt zwemmen, zeilen en surfen, aan de andere kant kun je heerlijk verdwalen in de Veluwse bossen… En in het midden kun je door de historische binnenstad slenteren en lekker shoppen en eten. Wat wil een mens nog meer?”
De Stentor, katern Uit&Thuis, 15-10-2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten